Sträckmetall är ett oerhört flexibelt material som har kommit att bli ett attraktivt val inom arkitektur- och industridesign, men det är så mycket mer än bara en dekorativ produkt.

träckmetallen är nämligen ett mycket slittåligt och kostnadseffektivt material med många olika funktioner som används inom de flesta branscher och till vitt skilda produkter. Till exempel så används det ofta som skydd av olika slag; halkskydd, inbrottsskydd och maskinskydd och andra produkter så som gångbroar, gallervältar, stolar, bränslefilter, hyllor, fönstergaller, undertak, räcken m.m. Sträckmetall ger också ljudreduktion och har en avskärmande effekt, vilket är utmärkt för att användas på exempelvis busshållplatser, köpcenter och flygplatser. Det används alltså både till interiör och exteriör, i stora som små projekt. Bara fantasin sätter gränser för vad sträckmetall kan användas till, med lite kreativitet är användningsområdena nästintill obegränsade. Sträckmetallen kan anpassas till önskad form, färg och material och är därmed ett väldigt roligt material att skapa med.

Sträckmetall tillverkas i olika maskvidder, materialdimensioner och plåtformat. Genom stansning och sträckning i specialmaskiner tillverkas sträckmetall antingen från rulle eller formatplåt. Maskinerna skär och sträcker plåten så att det bildas så kallade ”maskor” som sitter ihop. Är du i behov av sträckmetall med hög kvalitet så är du varmt välkommen att vända dig till oss på SPG Metall! Vi har ett omfattande lager med sträckmetall som kan levereras snabbt och med lång erfarenhet i branschen har vi stor koll på vilka kvaliteter och dimensioner som passar. Vi hjälper dig gärna med dimensionering för att du ska få bästa möjliga pris.​

Kontakt Oss

Snabba leveranser från eget lager (normalt samma dag) av de flesta dimensionerna och materialen.

Kataloger - Broschyrer​